Boekhandel Douwes Den Haag

Slaven en vrijen

Wolter Robert van Hoëvell

Slaven en vrijen

Slaven en vrijen

Slaven en vrijen

 

HET BOEK DAT IN DE NEGENTIENDE EEUW NEDERLAND SCHOKTE EN DE OPHEFFING VAN DE SLAVERNIJ DICHTERBIJ BRACHT Zoals in Amerika de roman De negerhut van Oom Tom een grote publieke verontwaardiging teweegbracht, opende dit boek de Nederlandse bevolking de ogen.


Nog te verschijnen

€ 29,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Slaven en vrijen

HET BOEK DAT IN DE NEGENTIENDE EEUW NEDERLAND SCHOKTE EN DE OPHEFFING VAN DE SLAVERNIJ DICHTERBIJ BRACHT

Zoals in Amerika de roman De negerhut van Oom Tom een grote publieke verontwaardiging teweegbracht, opende dit boek de Nederlandse bevolking de ogen. Nadat de politicus van Hoëvell in 1848 over de slavernij in Nederlands-Indië had geschreven en was gekozen in de Tweede Kamer, werd hij van diverse kanten benaderd om de situatie in Suriname in Den Haag aan de orde te stellen.

Dat deed Van Hoëvell met veel verve. Hij verzamelde de getuigenissen en verhalen en stelde een ook nu nog uiterst leesbare bundel samen voor een groot publiek. Diverse genres lopen door elkaar heen: reisbeschrijving, dagboek, reportage, verhaal, essay en pamflet. Het resultaat is een uniek document dat een indringend beeld geeft van het omgaan met de 40.000 slaven in Suriname. Nu de discussie over de koloniale geschiedenis steeds heftiger ge­voerd wordt, is een heruitgave van dit monumentale werk des te noodzakelijker.

Spelling en taalgebruik werden voor deze uitgave geactualiseerd.


ISBN
9789461644794
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren