Boekhandel Douwes Den Haag

Lexicon nabijheid en sociaal werk

Lexicon nabijheid en sociaal werk

Lexicon nabijheid en sociaal werk

Lexicon nabijheid en sociaal werk

 

De behoefte aan samenwerking, aan elkaar versterkende interventies wint het momenteel van de hokjesgeest die te lang het sociaal domein verkaveld heeft. Dat is pure winst, maar daar past ook een nieuwe vorm van bezinning en reflectie bij.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,00


Beschrijving Lexicon nabijheid en sociaal werk

De behoefte aan samenwerking, aan elkaar versterkende interventies wint het momenteel van de hokjesgeest die te lang het sociaal domein verkaveld heeft. Dat is pure winst, maar daar past ook een nieuwe vorm van bezinning en reflectie bij. Waarop stoelt de nieuwe gezamenlijkheid, welke begrippen horen daarbij?

Met deze bundel wordt een antwoord op deze vraag gegeven. Het startpunt is het begrip nabijheid, misschien wel het meest typerende kenmerk van het opereren van professionals in het sociaal domein. Ze opereren in de leefwereld van mensen en hebben daar (als het goed is) kennis van. Ze gebruiken de context van een wijk voor hun interventies, sluiten aan en zoeken samenwerking met vitale krachten zoals bewonersinitiatieven.

In dit lexicon Nabijheid en sociaal werk komen meer dan dertig sleutelwoorden of lemma’s bij elkaar die waardevol zijn bij het professioneel handelen en bij beleidspraktijken. Waardevol voor sociaal werkers, studenten, beleidsmakers, bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. De lemma’s zijn in vier clusters gegroepeerd: sociale nabijheid, geografische nabijheid, professionele nabijheid en institutionele nabijheid en werden geschreven door uiteenlopende experts.


ISBN
9789461645784
Pagina's
372
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van

Mens en Maatschappij