Boekhandel Douwes Den Haag

Beledigende Broccoli 2.0

over de kloof tussen hoopvollen en hooplozen

Tim 'S Jongers

Beledigende Broccoli 2.0

Beledigende Broccoli 2.0

over de kloof tussen hoopvollen en hooplozen

Beledigende Broccoli 2.0

 

Armoedebeleid veroorzaakt een vissenkom-effect. De bijstand is geen vangnet maar een wielklem. Stijgen op de sociale ladder is tunnelkruipen. Dé kloof in de samenleving is die van de hoopvollen en de hooplozen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Beledigende Broccoli 2.0

Armoedebeleid veroorzaakt een vissenkom-effect. De bijstand is geen vangnet maar een wielklem. Stijgen op de sociale ladder is tunnelkruipen. Dé kloof in de samenleving is die van de hoopvollen en de hooplozen. In korte tijd heeft Tim ’S Jongers de beelden over leven met armoede op hun kop gezet.

In dit boek vertelt Tim ’S Jongers uitvoerig over wat hem beweegt. Hij vertelt openhartig over de sociale wereld van zijn jeugd, zijn werk in de opvang voor dakloze mensen, over de manier waarop zijn ‘hooploze’ bestaan een andere richting kreeg, over de vaak immense afstand met de wereld waarin hij later terecht kwam, over de gevolgen van de huidige maatschappelijke ongelijkheid en over de ervaringskennis en nieuwe beelden die nodig zijn om deze ongelijkheid te bestrijden.

Als geen ander weet Tim ’S Jongers invoelbaar te maken wat het betekent uitgesloten te zijn, in armoede op te moeten groeien en je daaraan te ontworstelen. Deze vijfde met onder meer het VPRO-marathoninterview uitgebreide druk van zijn vorig jaar verschenen boek 'Beledigende Broccoli' geeft een uniek beeld van zijn persoonlijke ervaringen en zijn originele en gedurfde denkbeelden.


ISBN
9789461645845
Pagina's
204
Verschenen
NUR
402
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van

Waargebeurde verhalen