Boekhandel Douwes Den Haag

Abraham

Abraham

Trix van Bennekom

Abraham

Abraham

Abraham

Abraham

 

Op 25 mei 1896 arriveerde Julian Abraham aan boord van het stoomschip Marsala in de haven van New York. Een uit Libanon afkomstige christelijke jongeman, die via Parijs en Le Havre de avontuurlijke reis naar de Nieuwe Wereld ondernam.Direct te downloaden

€ 14,99


Beschrijving Abraham

Op 25 mei 1896 arriveerde Julian Abraham aan boord van het stoomschip Marsala in de haven van New York. Een uit Libanon afkomstige christelijke jongeman, die via Parijs en Le Havre de avontuurlijke reis naar de Nieuwe Wereld ondernam. Twee jaar later trok hij verder naar Venezuela om zich uiteindelijk in 1903 in de Nederlandse kolonie Curaçao te vestigen.

De emigrant uit de Levant was de vader van de in 1960 verongelukte Julio en de grootvader van Toon en Jopie Abraham. Julio en zijn twee zonen, Bonairiaanse politici die tussen 1949 en 2010 hun sporen in de politiek van de Nederlandse Antillen verdienden, waren ooggetuigen bij belangrijke momenten in de gemeenschappelijke geschiedenis met Nederland. De politieke dynastie omspant de periode van de eerste parlementaire verkiezingen in de kolonie in 1949 tot aan het staatkundig einde in 2010 van het land dat bij de dekolonisatie in 1954 ontstond. Drie legendarische politici: Julio de Man van het volk, Toon (1936) de Zakenman-politicus en Jopie (1948) de Revolutionair.

Deze meeslepende biografie over het geslacht Abraham loopt van eind 19e eeuw tot aan het heden en geeft een uitgebreide kijk op de geschiedenis van de Antillen in het algemeen en de bekende familie Abraham in het bijzonder.

Het boek wordt geleverd als een prachtige hardcover editie.

Journalist Trix van Bennekom is sinds 2006 Antillen-correspondent voor Elsevier.

Eerder schreef zij de succesvolle kroniek De Tragiek van Bonaire, over de veranderende maatschappij op het eiland waar zij woont.


ISBN
9789461852175
Pagina's
374
Verschenen
NUR
681
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Village

Historische biografieën