Boekhandel Douwes Den Haag

De Elfsteden toch gereden

B.C.L. Breed

De Elfsteden toch gereden

De Elfsteden toch gereden

De Elfsteden toch gereden

 

Verslag van de Elfstedentocht van 11 februari 2012 en de prachtige natuurijsperiode er om heen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 12,85

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De Elfsteden toch gereden

Het was niet mijn plan om snel na het verschijnen van "Molen- en Merentocht" een nieuw schaatsboek te schrijven, maar soms loopt het in het leven net even anders.
Het was een bijzondere winter. De combinatie nat, zacht en zonnig is vrij uniek en zeker, dat zo'n winter ook nog eens gepaard gaat met een flinke koudegolf. Alle kou in deze winter was samengebald in 2 weken.
We konden ons 11 dagen achtereen uitleven op natuurijs, met als onbetwiste hoogtepunt het rijden van de Elfstedentocht. Op eigen houtje, dat wel, want de Tocht der Tochten ging niet door. Geheel in de traditie van deze schaatstocht langs de 11 steden van Fryslân volbrachten we op 11 februari 2012 onze Zelfstedentocht. Zo is de Elfstedentocht ook ooit begonnen: met wat vrienden op 1 dag langs alle Friese steden schaatsen.
Het koude en zonnige weer in deze natuurijsperiode en hoe we onze kilometers maakten op weg naar de start in Boksum is in dit boek beschreven, net als de door ons gereden Tocht der Tochten. Wij hebben met volle teugen genoten van de 200 km naar de Bonkefeart. Hopelijk doet u dat ook bij het lezen van "De Elfsteden toch gereden".


ISBN
9789461932112
Pagina's
61
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mijnbestseller B.V.

Sport en spel
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren