Boekhandel Douwes Den Haag

Peking - Shanghai

Henk Lindner

Peking - Shanghai

Peking - Shanghai

Peking - Shanghai

 

Henk Lindner fietst van Peking naar Shanghai en beschrijft wat hij ziet en ervaart. Nieuwsgierigheid is zijn belangrijkste drijfveer: hoe leven de mensen hier samen? Hoe functioneert de Chinese maatschappij?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 22,11

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Peking - Shanghai

In 2011 maakte Henk Lindner zijn droom waar: fietsen van Peking naar Shanghai, een afstand van ruim 2.000 kilometer.

In het oosten van China klopt het nieuwe hart van de wereld. Honderden miljoenen Chinezen hebben in de afgelopen decennia hun boerenbestaan achter zich gelaten om nieuw geluk te zoeken in de stad. In een onvoorstelbaar tempo worden nieuwe steden en fabrieken gebouwd. Een miljard mensen wonen en werken er nu in deze `Randstad van China .

Henk Lindner heeft er plezier in om daar te fietsen en om zich heen te kijken. Nieuwsgierigheid is zijn belangrijkste drijfveer: hoe leven de mensen hier samen? Hoe functioneert de Chinese maatschappij? Zijn de mensen gelukkig?

In dit boek neemt Henk Lindner de lezer mee op zijn ontdekkingsreis tussen de twee grootste steden van China. Henk Lindner raakt verzeild in de stad Linyi, waar zes miljoen mensen níet wonen, verdwaalt hopeloos in de smerige industriestad Wuxi, ontdekt het paradijs in Nanking en fietst als eerste buitenlander een rondje over het tijdloze visserseiland Xiliandao.

www.chinafietser.nl


ISBN
9789461932983
Pagina's
112
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mijnbestseller B.V.

Reisverhalen