Boekhandel Douwes Den Haag

Sybold van Ravesteyn Architect

Kees Rouw

Sybold van Ravesteyn Architect

Sybold van Ravesteyn Architect

Sybold van Ravesteyn Architect

 

Het fantasierijke oeuvre van architect Sybold van Ravesteyn (1889-1983) is atypisch voor de twintigste-eeuwse architectuur in Nederland in stijl en grilligheid. Deze rijk geïllustreerde publicatie over de onorthodoxe heer en 'kameleon uit overtuiging' Sybold van Ravesteyn, werkzaam voor zowel de spoorwegen als particuliere opdrachtgevers, is een pakkende biografie van een unieke architect, ontwerper van meubelen, typograaf en publicist.Na een korte flirt met de Amsterdamse School ontplooide Van Ravesteyn zich als inventief ontwerper in de Nieuw Zakelijke stijl.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 49,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Sybold van Ravesteyn Architect

Het fantasierijke oeuvre van architect Sybold van Ravesteyn (1889-1983) is atypisch voor de twintigste-eeuwse architectuur in Nederland in stijl en grilligheid. Deze rijk geïllustreerde publicatie over de onorthodoxe heer en 'kameleon uit overtuiging' Sybold van Ravesteyn, werkzaam voor zowel de spoorwegen als particuliere opdrachtgevers, is een pakkende biografie van een unieke architect, ontwerper van meubelen, typograaf en publicist.
Na een korte flirt met de Amsterdamse School ontplooide Van Ravesteyn zich als inventief ontwerper in de Nieuw Zakelijke stijl. Uit verlangen naar grandeur en frivoliteit veranderde hij vanaf 1936 in een pleitbezorger van een nieuwe stijl, de Nederlandse neobarok, met ornament, toegepaste kunst en frivole meubelen. Na 1945 vervolgde hij zijn carrière in twee stijlen: één die aansluit bij het traditionalisme, gepredikt door de Delftse School, en de andere volgens het internationaal georiënteerde functionalisme.


ISBN
9789462081185
Pagina's
312
Verschenen
NUR
648
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers

Bouwkunst, architectuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren