Boekhandel Douwes Den Haag

Goodbye Architecture

de architectuur van crematoria in Europa

Vincent Valentijn & Kim Verhoeven

Goodbye Architecture

Goodbye Architecture

de architectuur van crematoria in Europa

Goodbye Architecture

 

Dit boek brengt de architectuur van crematoria in Europa in beeld. Het laat zien hoe architectuur ruimte geeft aan rituelen van afscheid en herdenken. Cremeren is een jonge, maar snel groeiende traditie in Europa die aansluit op de tendens van het maken van bewustere levenskeuzes.


Direct te downloaden

€ 39,95


Beschrijving Goodbye Architecture

Dit boek brengt de architectuur van crematoria in Europa in beeld. Het laat zien hoe architectuur ruimte geeft aan rituelen van afscheid en herdenken.
Cremeren is een jonge, maar snel groeiende traditie in Europa die aansluit op de tendens van het maken van bewustere levenskeuzes. Ook die voorbij de grens van het sterven gaan. Welke actieve rol kan architectuur spelen in dit proces? Om antwoorden op deze vraag te vinden brachten de auteurs crematoria in heel Europa in kaart. Niet eerder werd de architectuur van crematoria zo uitgebreid in beeld gebracht, geanalyseerd en voorzien van achtergrondinformatie.
Goodbye Architecture biedt een breed scala aan architectonische referenties en aanknopingspunten voor de ontwikkeling van een funeraire architectuur die passend is voor crematie en de ontwikkeling van nieuwe rituelen.


ISBN
9789462084346
Pagina's
139
Verschenen
NUR
648
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers

Bouwkunst, architectuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren