Boekhandel Douwes Den Haag

Body Language

Het Lichaam in de middeleeuwse Kunst

Wendelien van Welie-Vink

Body Language

Body Language

Het Lichaam in de middeleeuwse Kunst

Body Language

 

Wandelende heiligen zonder hoofd, wonden in de vorm van een vagina en Jezus die als een druif wordt uitgeperst: welkom in de intrigerende belevingswereld van de middeleeuwer. Dankzij een groeiende fixatie op het lichaam en lichaamsdelen, ontstaan er in de late middeleeuwen kunstwerken die vandaag de dag met verbazing en soms onbegrip bekeken worden.


Direct te downloaden

€ 24,95


Beschrijving Body Language

Wandelende heiligen zonder hoofd, wonden in de vorm van een vagina en Jezus die als een druif wordt uitgeperst: welkom in de intrigerende belevingswereld van de middeleeuwer.

Dankzij een groeiende fixatie op het lichaam en lichaamsdelen, ontstaan er in de late middeleeuwen kunstwerken die vandaag de dag met verbazing en soms onbegrip bekeken worden. Hoe moeten we met onze hedendaagse ogen kijken naar deze kunstwerken van zo lang geleden? In 'Body Language' maakt u kennis met de rol die het lichaam speelt in de devotie van de late middeleeuwen (1300 - 1500) en de verrassende en voor ons soms bizarre kunstwerken die ermee samenhangen.

Dit boek zal je kijk op het lichaam voorgoed veranderd. Deze publicatie vormt de afsluiting van een meerjarig onderzoeksproject naar het lichaam in de middeleeuwen aan de Universiteit van Amsterdam en verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Catharijneconvent in Utrecht (25.09.2020 - 17.1.2021).


ISBN
9789462086043
Pagina's
208
Verschenen
NUR
644
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers