Boekhandel Douwes Den Haag

Vrouwen in de vormgeving

1880-1940

Marjan Groot

Vrouwen in de vormgeving

Vrouwen in de vormgeving

1880-1940

Vrouwen in de vormgeving

 

De bijdrage van vrouwen aan de toegepaste kunst en industriële vormgeving in Nederland tussen 1880 en 1940 is sterk onderbelicht gebleven. En dat terwijl het een periode betreft waarin de emancipatie van vrouwen op veel gebieden vooruitgang boekte.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 49,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Vrouwen in de vormgeving

De bijdrage van vrouwen aan de toegepaste kunst en industriële vormgeving in Nederland tussen 1880 en 1940 is sterk onderbelicht gebleven. En dat terwijl het een periode betreft waarin de emancipatie van vrouwen op veel gebieden vooruitgang boekte. In deze heruitgave van Vrouwen in de vormgeving worden de activiteiten van veelal vergeten vrouwelijke vormgevers opnieuw onder de aandacht gebracht.

Het boek gaat uitvoerig in op de deelname van vrouwen aan tentoonstellingen, de ateliers, winkels en galeries die vrouwen startten en leidden, de netwerken die zij voor hun werk gebruikten en de vakgebieden waarin zij werkten. Eerst nog in ‘typisch vrouwelijke’ textiele handwerken, maar vanaf 1895 ook als grafisch vormgevers, boekbinders, edelsmeden, en later als meubelontwerpers, binnenhuisarchitecten en industrieel ontwerpers.

Uit persoonlijke documenten blijkt het sterke idealisme van vrouwen die kozen voor een kunstambacht, in een periode waarin het gehele professionele vakgebied emancipeerde.

Vrouwen in de vormgeving is een onmisbaar document dat de rol van vrouwen in de ontwikkeling van de Nederlandse vormgeving voor eens en altijd vastlegt.


ISBN
9789462087811
Pagina's
600
Verschenen
NUR
656
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers