Boekhandel Douwes Den Haag

Handboek toezicht, handhaving en invordering

T. Sanders

Handboek toezicht, handhaving en invordering

Handboek toezicht, handhaving en invordering

Handboek toezicht, handhaving en invordering

 

Dit boek is een compleet overzicht van alle aspecten van het bestuursrechtelijke handhavingsrecht. Het boek stelt de lezer in staat om wetenschappelijke inzichten direct in de praktijk toe te passen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 104,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Handboek toezicht, handhaving en invordering

Dit handboek is een compleet en helder overzicht van het bestuursrechtelijke handhavingsrecht. Het is een toegankelijk geschreven wetenschappelijk handboek, gericht op zowel de praktijkbeoefenaar als de student. Het bevat niet alleen wetenschappelijke inzichten, maar ook praktische tips voor toezichthouders, handhavingsjuristen, rechters, advocaten en andere rechtsbijstandverleners. Praktijk en theorie worden in dit handboek samengebracht op een manier die de lezer in staat stelt om actuele wetenschappelijke inzichten direct in de praktijk toe te passen. Het handboek behandelt alle aspecten van het handhavingsrecht. Daarbij komen de toepassing van toezichthoudersbevoegdheden, de verschillende sancties die opgelegd kunnen worden (zoals de last onder dwangsom, de last onder bestuursdwang en de bestuurlijke boetes), maar ook het invorderingsrecht (de invordering bij dwangbevel) aan de orde. Ook onderwerpen die regelmatig in handhavingstrajecten spelen, zoals het bewijsrecht, het informatierecht en het schadevergoedingsrecht, komen aan bod.


ISBN
9789462126732
Pagina's
662
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom uitgevers Den Haag

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Boom Masterreeks. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht