Boekhandel Douwes Den Haag

Aansprakelijkheidsrecht

Cees van Dam

Aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheidsrecht

 

Dit boek geeft de lezer een helder overzicht en een gedetailleerd inzicht in het Nederlandse buitencontractuele aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 58,50

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Aansprakelijkheidsrecht

Dit boek geeft de lezer een helder overzicht en een gedetailleerd inzicht in het Nederlandse buitencontractuele aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. Daarbij zijn steeds de relevante ontwikkelingen op het gebied van het Unierecht en de rechtspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens vermeld.

Ook deze nieuwe druk is geschreven als een handboek voor rechterlijke macht en advocatuur en als een studieboek voor bachelor- en masterstudenten Nederlands recht.

Het eerste deel bevat een analyse van de kernbegrippen onrechtmatigheid en toerekening. In het tweede deel komen aansprakelijkheid voor personen, roerende zaken en onroerende zaken aan bod, alsmede werkgeversaansprakelijkheid en overheidsaansprakelijkheid. Het derde deel behandelt schade en schadevergoeding en andere remedies.

Het laatste hoofdstuk ‘Recht hebben en recht krijgen’ gaat over de obstakels waarmee een benadeelde te maken krijgt als hij een vordering geldend wil maken, in het bijzonder als sprake is van procedurele en materiële ongelijkheid tussen benadeelde en veroorzaker.

In deze nieuwe druk zijn de ontwikkelingen van ruim drie jaar wetgeving, rechtspraak en literatuur verwerkt. De belangrijkste wijzigingen en aanvullingen betreffen klimaataansprakelijkheid, de zorgplicht van de moedervennootschap, bestuurdersaansprakelijkheid, verzekering van opzettelijk toegebrachte schade, software als product, gebrekkige vaccins, de aansprakelijkheid van website-exploitanten, inkomsten uit zwart werk, schokschade, geestelijk letsel, schending van een fundamenteel recht, schending van de bescherming van persoonsgegevens, de persoon van de veroorzaker, Slapps, first party verzekeringen en schadefondsen.


ISBN
9789462127807
Pagina's
764
Verschenen
NUR
820
Druk
4
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom uitgevers Den Haag