Boekhandel Douwes Den Haag

Familierecht

Een introductie

Familierecht

Familierecht

Een introductie

Familierecht

 

In Familierecht. Een introductie wordt het Nederlandse personen-, familie- en jeugdrecht op heldere wijze uiteengezet. Alle onderwerpen die in Boek 1 BW geregeld zijn, komen aan de orde, aangevuld met het ongehuwd samenwonen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 60,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Familierecht

In Familierecht. Een introductie wordt het Nederlandse personen-, familie- en jeugdrecht op heldere wijze uiteengezet. Alle onderwerpen die in Boek 1 BW geregeld zijn, komen aan de orde, aangevuld met het ongehuwd samenwonen. Daarnaast wordt in een afzonderlijk hoofdstuk aandacht besteed aan Europees en internationaal familierecht. Ook het familieprocesrecht, het erfrecht en het jeugdstrafrecht komen uitgebreid aan bod.

Dit boek is bedoeld als een grondige inleiding in het personen-, familie- en jeugdrecht voor studenten in het hoger onderwijs. Naast de uiteenzetting van ieder onderwerp wordt verder ingegaan op kenmerken en beginselen, belangrijke ontwikkelingen, het internationale kader en de verhouding tussen de deelgebieden. Ook is er ruimte voor een kritische reflectie op het bestaande recht.

In deze vijfde druk zijn de nieuwste ontwikkelingen verwerkt, waaronder nieuwe regels voor het namenrecht en gezamenlijk gezag na erkenning. Vanzelfsprekend is ook de belangrijke rechtspraak meegenomen.

Het boek staat onder redactie van drie hoogleraren en een universitair hoofddocent familierecht en de auteurs zijn werkzaam in het universitaire onderwijs op het terrein van het personen- en familierecht en in de familierechtpraktijk.


ISBN
9789462128293
Pagina's
510
Verschenen
NUR
822
Druk
5
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Privaatrecht