Boekhandel Douwes Den Haag

Het advocatenbrein

Psychologie voor juristen

Marloes ter Huurne

Het advocatenbrein

Het advocatenbrein

Psychologie voor juristen

Het advocatenbrein

 

In Het Advocatenbrein maakt Marloes ter Huurne duidelijk hoe juristen in het algemeen en advocaten in het bijzonder hun voordeel kunnen doen met kennis en inzichten uit de gedragswetenschap. Met praktische voorbeelden past ze wetenschappelijke bevindingen toe op de praktijk van de advocaat.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,90


Beschrijving Het advocatenbrein

In Het Advocatenbrein maakt Marloes ter Huurne duidelijk hoe juristen in het algemeen en advocaten in het bijzonder hun voordeel kunnen doen met kennis en inzichten uit de gedragswetenschap. Met praktische voorbeelden past ze wetenschappelijke bevindingen toe op de praktijk van de advocaat. Ze slaat een brug tussen de algemene gedragswetenschapsliteratuur en de juridische wereld, en licht daarnaast onderzoek uit dat is gedaan naar gedragsmatige aspecten van deze specifieke beroepsgroep.

​​​​​​​Vragen waarop in dit boek antwoord wordt gegeven, zijn onder meer: welke rol speelt stress in jouw vak en hoe blijf je het de baas? Hoe zet je jouw denkvermogen maximaal in? Wat kun je doen om het maximale uit samenwerkingen te halen? Wat mag je verwachten van een leider in jouw vak, en hoe pak je het aan als jij die leider bent? Wat zegt de gedragswetenschap over effectief onderhandelen en hoe kan je dat toepassen in jouw praktijk? Ook leer je over de relatie tussen gedragswetenschap en ethiek. Integer zijn en handelen naar normen hangen samen met hoe je denkt over jezelf en over anderen en met het besef dat je als mens, en zeker als advocaat en jurist, beïnvloedbaar bent.

Dit boek is een must read voor iedere advocaat en jurist die zowel zichzelf als anderen beter wil begrijpen en gefundeerde kennis en inzichten wil kunnen toepassen in de eigen praktijk.


ISBN
9789462128491
Pagina's
317
Verschenen
NUR
821
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch