Boekhandel Douwes Den Haag

Omgevingswet in de praktijk

A. Nijboer

Omgevingswet in de praktijk

Omgevingswet in de praktijk

Omgevingswet in de praktijk

 

Omgevingswet in de praktijk laat op een handzame en praktische manier de belangrijkste verschillen zien tussen het huidige stelsel en de Omgevingswet.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 26,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Omgevingswet in de praktijk

In 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Met deze wet verandert het wettelijke omgevingsrechtelijke stelsel ingrijpend. Omgevingswet in de praktijk laat op een handzame en praktische manier de belangrijkste verschillen zien tussen het huidige stelsel en de Omgevingswet. Het perspectief hierbij is de aanvrager van de meest voorkomende vergunningen of toestemmingen. Te denken valt aan een projectontwikkelaar, een bouwbedrijf, een fabriek of een winkelketen. Welke vergunningen zijn onder de nieuwe wet nodig om te bouwen, in werking te zijn en uit te breiden?

Het boek kan in zijn geheel worden doorgelezen of worden gebruikt om in een concreet geval snel op te zoeken welke vergunning moet worden aangevraagd en wat de criteria daarbij zijn. In deze tweede druk is onder meer de jurisprudentie van de afgelopen jaren over het bestemmingsplan verbrede reikwijdte (de voorloper van het omgevingsplan) toegevoegd. Verder wordt nu per vergunning vermeld wie het bevoegd gezag is.


ISBN
9789462128521
Pagina's
105
Verschenen
NUR
823
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Staats- en bestuursrecht