Boekhandel Douwes Den Haag

Jeugdrecht begrepen

L. Janssen

Jeugdrecht begrepen

Jeugdrecht begrepen

Jeugdrecht begrepen

 

Jeugdrecht begrepen maakt de lezer in toegankelijke taal en op een praktische manier vertrouwd met de hoofdlijnen van het jeugdrecht en wil praktische juridische ondersteuning bieden aan (aanstaande) professionals die met jeugdigen te maken hebben.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 48,95


Beschrijving Jeugdrecht begrepen

Jeugdrecht begrepen maakt de lezer in toegankelijke taal en op een praktische manier vertrouwd met de hoofdlijnen van het jeugdrecht en wil praktische juridische ondersteuning bieden aan (aanstaande) professionals die met jeugdigen te maken hebben. Het boek is geschreven voor mbo- en hbo-studenten die het vak jeugdrecht in hun opleiding volgen én voor professionals en anderen die in de praktijk met het jeugdrecht te maken hebben.

Het boek bestaat uit vier delen. Deel 1 beschrijft het personen- en familierecht. Deel 2 schetst het jeugdstrafrecht. Deel 3 beschrijft de organisatie van de jeugdhulp in de Jeugdwet en deel 4 schetst een aantal hoofdlijnen van het Kinderrechtenverdrag.

In deze negende druk zijn alle relevante wetswijzigingen verwerkt, zoals het automatisch gezag van de erkenner van een kind, de mogelijkheid voor ouders om hun beide familienamen aan hun kinderen door te geven, de verlenging van de pleegzorg tot 21 jaar, de veranderingen in het SKJ-tuchtrecht en de rechtsbijstand voor ouders in geval van een kinderbeschermingsmaatregel. Ook wordt aandacht besteed aan ontwikkelingen in de rechtspraak en aan landelijke ontwikkelingen gericht op het verbeteren van de organisatie van de jeugdhulp en de kinderbescherming.

De website www.jeugdrechtbegrepen.nl biedt naast toetsmateriaal een grote hoeveelheid casus, aan de hand waarvan de stof in de onderwijspraktijk geoefend kan worden.


ISBN
9789462129016
Pagina's
355
Verschenen
NUR
822
Druk
9
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Privaatrecht