Boekhandel Douwes Den Haag

Van veiligheid naar veiligheidskunde

Paul van Gulijk & Jop Groeneweg & Yvette Oostendorp & Paul Swuste & Saul Lemkowitz & Coen Zwaard & Walter Swuste & Coen van Gulijk & Walter Zwaard

Van veiligheid naar veiligheidskunde

Van veiligheid naar veiligheidskunde

Van veiligheid naar veiligheidskunde

 

Hoe ontstaan ongevallen en rampen? Hoe heeft de kennis daarover zich ontwikkeld? Dit boek vertelt het verhaal over ongevallen en hun preventie. In een eeuw is de veiligheid in bedrijven en de samenleving verbeterd door een beter begrip van ongevalsprocessen en inzicht in het management van bedrijfsprocessen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 44,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Van veiligheid naar veiligheidskunde

Hoe ontstaan ongevallen en rampen? Hoe heeft de kennis daarover zich ontwikkeld? Dit boek vertelt het verhaal over ongevallen en hun preventie. In een eeuw is de veiligheid in bedrijven en de samenleving verbeterd door een beter begrip van ongevalsprocessen en inzicht in het management van bedrijfsprocessen. De 'brokkenmaker' maakte plaats voor risicobeheersing als combinatie van techniek en gedragsbeïnvloeding. Weer later kwam het inzicht dat het vooral gaat om organiseren, veerkracht en veiligheidscultuur. Technische, mensgerichte en organisatorische factoren spelen tegenwoordig in samenhang een rol in het ontstaan van letsels en schades. Dat vraagt om een interdisciplinaire benadering. Sinds de opkomst van het risicobegrip is die voortdurend in ontwikkeling: van veiligheid naar veiligheidskunde.


ISBN
9789462155817
Verschenen
NUR
807
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Vakmedianet

Personeel en Organisatie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren