Boekhandel Douwes Den Haag

Tegels lichten

of ware verhalen over de autoriteiten in het land van voldongen feiten

H.J.A. Hofland

Tegels lichten

Tegels lichten

of ware verhalen over de autoriteiten in het land van voldongen feiten

Tegels lichten

 

Tegels lichten - of ware verhalen over de autoriteiten in het land van de voldongen feiten is een onbetwiste klassieker uit 1972. Meteen bij verschijning was duidelijk: H.J.A. Hofland zet niet alleen de toon van de vaderlandse journalistiek, hij zet de standaard.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 15,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Tegels lichten

Tegels lichten - of ware verhalen over de autoriteiten in het land van de voldongen feiten is een onbetwiste klassieker uit 1972. Meteen bij verschijning was duidelijk: H.J.A. Hofland zet niet alleen de toon van de vaderlandse journalistiek, hij zet de standaard. Niet voor niets werd hij in 1999 door vakgenoten uitgeroepen tot 'Journalist van de Eeuw'. Binnen zijn gehele oeuvre, dat in 2011 werd bekroond met de P.C. Hooftprijs, neemt Tegels lichten de plaats in van magnum opus. Het is de kroniek van een keerpunt dat ons laat zien hoe Nederland geworden is tot wat het is, waar we vandaan komen en wie we zijn.

Genadeloos zet Hofland de 'schichtigheid van Nederlandse autoriteiten' af tegen de 'grote verzetsgebeurtenissen' van juni 1966, van provo en kabouters - hun succes ten opzichte van de 'generatie der aarzelaars'... en hun ondergang. Het aan deze editie toegevoegde hoofdstuk 'De bananenmonarchie' (uit 1985) heeft als slotakkoord nog verbazingwekkend weinig aan actualiteit ingeboet.
De Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland, is naar dit meesterwerk vernoemd.


ISBN
9789462251939
Verschenen
NUR
813
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Fosfor

Journalistiek
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren