Boekhandel Douwes Den Haag

Lopen over de grens, Great Himalaya Trail door Nepal

great Himalaya trail door Nepal

Katja Staartjes

Lopen over de grens, Great Himalaya Trail door Nepal

Lopen over de grens, Great Himalaya Trail door Nepal

great Himalaya trail door Nepal

Lopen over de grens, Great Himalaya Trail door Nepal

 

Grenzen. Ze geven aan tot hoe ver je kunt of mag gaan. Welke grenzen zijn er eigenlijk? Wie bepaalt welke grenzen voor wie gelden? Katja Staartjes en Henk Wesselius liepen 2000 kilometer langs de grens van Nepal: van het noordwestelijke naar het noordoostelijke drielandenpunt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 37,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Lopen over de grens, Great Himalaya Trail door Nepal

Grenzen. Ze geven aan tot hoe ver je kunt of mag gaan. Welke grenzen zijn er eigenlijk? Wie bepaalt welke grenzen voor wie gelden? Katja Staartjes en Henk Wesselius liepen 2000 kilometer langs de grens van Nepal: van het noordwestelijke naar het noordoostelijke drielandenpunt. Daarbij stegen en daalden ze 125.000 meter: ruim veertien maal de Mount Everest op en af vanaf zeeniveau. Tot hoogtes van 6200 meter en met zo min mogelijk georganiseerde hulp. De trektocht, een uitgebreide variant van de bekende Upper Great Himalaya Trail, doopten ze de Nepal Traverse.
In dit boek doet Staartjes verslag van de avonturen die zij en Wesselius in de wildernis meemaakten, de bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking en van de grenzen die ze tegenkwamen. Niet alleen de scheidslijnen tussen gebieden en groepen mensen, maar ook hun eigen grenzen. Dit alles in het decor van ruige natuur: het westen van Nepal is onontgonnen terrein voor reizigers, wat unieke foto's en verhalen oplevert.
Met prachtige topografische kaarten.


ISBN
9789462260283
Pagina's
468
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.

Reisverhalen