Boekhandel Douwes Den Haag

De veerkracht van Nederland

Bestuurders, hulpverleners, experts en burgers over 100 jaar rampenbestrijding en crisisbeheersing

NIPV Nederlands Instituut Publieke Veiligheid

De veerkracht van Nederland

De veerkracht van Nederland

Bestuurders, hulpverleners, experts en burgers over 100 jaar rampenbestrijding en crisisbeheersing

De veerkracht van Nederland

 

In De veerkracht van Nederland wordt 100 jaar publieke veiligheid voor het voetlicht geplaatst, door 70 jaar terug te blikken en 30 jaar vooruit te kijken. Hoe is Nederland de afgelopen decennia omgegaan met de rampen en crises die de samenleving hebben geteisterd?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 45,00

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De veerkracht van Nederland

In De veerkracht van Nederland wordt 100 jaar publieke veiligheid voor het voetlicht geplaatst, door 70 jaar terug te blikken en 30 jaar vooruit te kijken. Hoe is Nederland de afgelopen decennia omgegaan met de rampen en crises die de samenleving hebben geteisterd? Wat is er geleerd van de Watersnoodramp, de Vuurwerkramp en de Bijlmerramp?
En van de coronacrisis, de vluchtelingencrisis en de gaswinningscrisis in Groningen? Wat kan daarvan worden meegenomen voor de toekomst, nu de klimaatverandering, de digitalisering en de energietransitie nieuwe risico’s met zich meebrengen?

Dit boek biedt een verzameling van verhalen, lessen en visies op de publieke veiligheid van Nederland en de veerkracht van onze samenleving. Aan het woord komen bestuurders, hulpverleners, experts en burgers. Stuk voor stuk mensen die zeggen waar het op staat en daarmee stof tot nadenken geven. Zodat de samenleving concrete stappen kan zetten naar een intensieve samenwerking tussen alle partijen die een rol spelen in het waarborgen van de publieke veiligheid van Nederland.


ISBN
9789462265158
Pagina's
488
Verschenen
NUR
695
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lecturis