Boekhandel Douwes Den Haag

Studieboeken Criminologie & Veiligheid

Jeugdstrafrecht

In internationaal perspectief

Ido Weijers

Jeugdstrafrecht

Studieboeken Criminologie & Veiligheid

Jeugdstrafrecht

In internationaal perspectief

Studieboeken Criminologie & Veiligheid: Jeugdstrafrecht

 

Jeugdstrafrecht biedt een degelijke inleiding in de centrale leerstukken van het jeugdstrafrecht, maar kijkt daarbij ook naar de toepassing en blikt over de grenzen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 62,50


Beschrijving Studieboeken Criminologie & Veiligheid: Jeugdstrafrecht

Jeugdstrafrecht is het tweede deel van een driedelige serie over jeugdcriminaliteit en strafrechtelijke reacties daarop. Deel 1 gaat over jeugdcriminaliteit, deel 3 over justitiƫle interventies voor jeugdigen. De serie richt zich op gevorderde studenten en masterstudenten sociale wetenschappen en rechten, maar is ook bijzonder geschikt voor postacademisch onderwijs voor juristen en gedragswetenschappers die beroepsmatig met jeugdcriminaliteit en strafrechtelijke reacties daarop te maken hebben en zich willen informeren over de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Jeugdstrafrecht biedt een degelijke inleiding in de centrale leerstukken van het jeugdstrafrecht, maar kijkt daarbij ook naar de toepassing en blikt over de grenzen. Het biedt een combinatie van typisch juridische kennis en een sociaalwetenschappelijke invalshoek die onontbeerlijk is voor dit aparte vakgebied. Dit handboek veronderstelt kennis van de grondslagen van het recht, met name van het straf(proces)recht.


ISBN
9789462360006
Pagina's
476
Verschenen
Serie
Studieboeken Criminologie & Veiligheid
NUR
741
Druk
5
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom criminologie