Boekhandel Douwes Den Haag

De resonante rechtsstaat

Over de institutionele crisis van de rechtsstaat en hoe er weer uit te komen

Stavros Zouridis

De resonante rechtsstaat

De resonante rechtsstaat

Over de institutionele crisis van de rechtsstaat en hoe er weer uit te komen

De resonante rechtsstaat

 

Met dit boek leren studenten in de bestuurskunde en de rechtsgeleerdheid de rechtsstaat beter te begrijpen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 48,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De resonante rechtsstaat

De rechtsstaat staat volop in de belangstelling en in het debat erover staan de meningen soms lijnrecht tegenover elkaar. De toeslagenaffaire, grootschalige drugscriminaliteit en de Coronawet wijzen volgens sommigen op een belabberde staat van de rechtsstaat, terwijl anderen juist in uitkeringsfraude, de straffe aanpak van ondermijnende criminaliteit of virusontkenners met hun complottheorie├źn oorzaken voor rechtsstaatverval zien.

Kennelijk is de rechtsstaat een makkelijk containerbegrip om van alles onder te scharen. Dit boek laat zien hoe gevaarlijk dat is. Een verkeerd begrip van wat een rechtsstaat is, leidt tot een verkeerde diagnose en dus ook tot een verkeerde therapie. Spraakverwarring zal ons evenmin helpen om uit de institutionele crisis te komen waarin de rechtsstaat in Nederland en Europa verzeild is geraakt.

Met dit boek leren studenten in de bestuurskunde en de rechtsgeleerdheid de rechtsstaat beter te begrijpen. Publieke professionals krijgen de broodnodige bagage om debatten over de crisis in Nederland en de Europese Unie te duiden en hun weg te vinden in het woud van opvattingen, theorie├źn, analyses en diagnoses.


ISBN
9789462361904
Pagina's
374
Verschenen
NUR
805
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom bestuurskunde