Boekhandel Douwes Den Haag

Wetenschap en overheidsbeleid

Een spanningsvolle relatie

Wetenschap en overheidsbeleid

Wetenschap en overheidsbeleid

Een spanningsvolle relatie

Wetenschap en overheidsbeleid

 

In deze essaybundel schrijven gerenommeerde auteurs vanuit de werelden van wetenschap, politiek en het snijvlak daartussen over de de relatie tussen wetenschap en overheidsbeleid.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Wetenschap en overheidsbeleid

De aanpak van de coronacrisis vestigt onze aandacht opnieuw op een klassiek vraagstuk: de relatie tussen wetenschap en overheidsbeleid. Lange tijd leunde het kabinet sterk op de adviezen van het Outbreak Management Team, waarin vooral medische wetenschappers zitting hebben. Maar hoe verhoudt dit zich tot het primaat van de politiek?

In deze essaybundel schrijven gerenommeerde auteurs, waar onder Jet Bussemaker, Wim Derksen en Huub Dijstelbloem, vanuit de werelden van wetenschap, politiek en het snijvlak daartussen over dit onderwerp. De essays variƫren van theoretische beschouwingen over de wenselijkheid van empirisch onder bouwde wetgeving en de verschillen tussen de werelden van weten schap en politiek, tot concrete verslagen van het samenspel tussen beleid en wetenschap in bijvoorbeeld een staatscommissie, en aanbevelingen om dit samenspel beter vorm te geven, zoals via experimenteerwetgeving.

Wetenschap en overheidsbeleid is interessant voor zowel wetenschappers die zich regelmatig bewegen in de wereld van politiek en beleid, als voor beleidsmedewerkers en politici die in hun werk te maken hebben met wetenschappelijk onderzoek. De auteurs hopen dat deze bundel hen helpt hun rol in dit samenspel te vinden en bewuster in te vullen.

Frank van Ommeren is hoogleraar Staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daan Roovers is programmamaker, filosoof en docent aan de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Beiden zijn lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB), waar Pieter de Jong en Bart Coster werkzaam zijn als adviseurs. De ROB adviseert regering en parlement over de inrichting en het functioneren van het openbaar bestuur en de financiƫle verhoudingen tussen Rijk, gemeenten en provincies.


ISBN
9789462362628
Pagina's
284
Verschenen
NUR
741
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom bestuurskunde