Boekhandel Douwes Den Haag

Onderzoeksgedoe

Hoe kan je als wetenschappelijk onderzoeker integer omgaan met complexe druk?

Robbert Braak & Karin Wittebrood

Onderzoeksgedoe

Onderzoeksgedoe

Hoe kan je als wetenschappelijk onderzoeker integer omgaan met complexe druk?

Onderzoeksgedoe

 

Dit boek geeft handvatten om integer en effectief om te gaan met lastige onderzoekssituaties.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 29,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Onderzoeksgedoe

Wat doe je als een opdrachtgever of leidinggevende iets aan je vraagt, waarvan je vindt dat dit niet passend is in jouw onderzoekspraktijk? Wat doe je met onderzoeksresultaten waarvan je weet dat ze politiek en maatschappelijk gevoelig liggen? En hoe geef je jouw maatschappelijke opvattingen op een integere manier een plek in je onderzoek?

Er zijn legio situaties waarin je als wetenschappelijk onderzoeker lastige keuzes moet maken. Keuzes waar je vaak helemaal geen zin in hebt, omdat ze ingewikkeld zijn en je afhouden van je echte onderzoekswerk, kortom: onderzoeksgedoe. Toch heb je er waarschijnlijk geregeld mee te maken: in je relatie met collega-onderzoekers, met je werkgever, subsidieverstrekkers en opdrachtgevers. Hoe kun jij in dit soort situaties stevig in je schoenen blijven staan en keuzes maken die passen bij waar jij als mens en wetenschappelijk onderzoeker voor staat?

In Onderzoeksgedoe geven we je handvatten om integer en effectief om te gaan met lastige onderzoekssituaties. We gaan in op wat integriteit in de onderzoekspraktijk inhoudt en laten je ook naar jezelf kijken: wat vind jij belangrijk? We reiken je tools aan om de situatie, jezelf en de ander te analyseren. Als je dat helder hebt, kan je bewust, creatief en integer omgaan met onderzoeksgedoe.

Dit boek bevat – naast theorie – veel voorbeelden, reflectievragen en filmfragmenten (die je kunt bekijken op www.onderzoeksgedoe.nl). Tussen de hoofdstukken staan persoonlijke verhalen van mensen die met hart en ziel geloven in de kracht van wetenschap en werkzaam zijn binnen het brede palet aan kennisorganisaties.


ISBN
9789462362635
Verschenen
NUR
741
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom bestuurskunde