Boekhandel Douwes Den Haag

Handhaving

het spel tussen inspecteur en inspectee

Hans de Bruijn & Ernst ten Heuvelhof

Handhaving

Handhaving

het spel tussen inspecteur en inspectee

Handhaving

 

Dit boek gaat over de praktijk van de handhaving. Het richt zich met name op de positie van de professional: de inspecteur die zich inspant om de inspectee te bewegen tot normconform gedrag. In dit boek leest u welke strategieën de inspectee hanteert om zich hieraan te onttrekken - en met welke contrastrategieënde inspecteur reageert.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 33,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Handhaving

Dit boek gaat over de praktijk van de handhaving. Het richt zich met name op de positie van de professional: de inspecteur die zich inspant om de inspectee te bewegen tot normconform gedrag. In dit boek leest u welke strategieën de inspectee hanteert om zich hieraan te onttrekken - en met welke contrastrategieënde inspecteur reageert. Behalve dit kat-en-muisspel bestaat ook een relatie tussen de inspecteur en bestuurders en managers. Welke invloed oefenen zij uit en welke patronen zien we in deze relatie ontstaan? Verder staan de volgende thema's rondom handhaving centraal: zero tolerance, het delen van informatie tussen inspecteurs, toezicht in netwerkgebonden sectoren en de betekenis van verschillende typen risico's bij risicoanalyse.

Handhaving kijkt in de haarvaten van het professionele toezicht. In een vlotte stijl beschrijft het de actuele handhavingspraktijk met voorbeelden uit de meest uiteenlopende sectoren. Dit domeinoverstijgende karakter maakt het boek zeer geschikt voor een breed publiek: beleidsontwikkelaars, inspecteurs, toezichthouders, handhavingsorganisaties en het onderwijs, maar ook voor ieder die wordt geconfronteerd met de handhavende overheid.


ISBN
9789462366664
Pagina's
215
Verschenen
NUR
805
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom bestuurskunde

Betuurs- en beleidskunde
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren