Boekhandel Douwes Den Haag

Studieboeken Criminologie & Veiligheid

Basisboek integrale veiligheid

Basisboek integrale veiligheid

Menno van Duin & Sander Veenstra & Wouter Stol & Wilbert Rodenhuis & Carel Tielenburg & Emile Kolthoff

Basisboek integrale veiligheid

Studieboeken Criminologie & Veiligheid

Basisboek integrale veiligheid

Basisboek integrale veiligheid

Studieboeken Criminologie & Veiligheid: Basisboek integrale veiligheid

 

Deze volledig herziene druk van Basisboek integrale veiligheid biedt een brede opstap in de wereld van integrale veiligheid.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 63,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Studieboeken Criminologie & Veiligheid: Basisboek integrale veiligheid

Deze volledig herziene druk van Basisboek integrale veiligheid biedt een brede opstap in de wereld van integrale veiligheid. In dit boek maak je kennis met het belangrijke, dynamische werkveld van Integraal veiligheidskundigen (IVK’ers).

In het eerste deel van dit basisboek wordt stilgestaan bij de IVK-basics. Wat is integrale veiligheid en wat zijn de basics? Veertien IVK-alumni die in dit werkveld werkzaam zijn leggen uit wat zij doen. Daarnaast wordt stilgestaan bij risicoreductie, de impact van digitalisering, de rol van recht en ethiek en het belang van samenwerken. In het tweede deel leggen de IVK-alumni uit hoe zij in hun dagelijks werk de IVK-handelingscyclus gebruiken en komen elk van de negen IVK-competenties met actuele inzichten uit theorie en praktijk aan bod. In het derde en laatste deel worden in twaalf hoofdstukken de IVK-werkwerelden beschreven waarin studenten na hun opleiding terecht kunnen komen.

Dit basisboek sluit aan bij de hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde die aan verschillende hogescholen in Nederland en België (Maatschappelijke Veiligheid) wordt gegeven. Daarnaast biedt het boek een naslagwerk voor professionals die al langer in dit werkveld actief zijn en voor adviseurs of onderzoekers die aan de slag gaan met aan integrale veiligheid verbonden vraagstukken.

Remco Spithoven (hoofdredacteur) is lector Maatschappelijke Veiligheid aan Hogeschool Saxion en hoofdredacteur van Tijdschrift voor Veiligheid. Marco van der Land is hoofddocent Integrale Veiligheidskunde aan de Haagse Hogeschool. Lianne Kleijer-Kool is hoofddocent Integrale Veiligheidskunde en onderzoeker bij het lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid aan Hogeschool Utrecht. Robin Christiaan van Halderen was onderzoeker bij het Expertisecentrum Veiligheid van Avans Hogeschool en is nu als onderzoeker verbonden aan twee lectoraten van Hogeschool Saxion. Fred Vorenkamp is docent Integrale Veiligheidskunde aan de NHL Stenden Hogeschool. Evelien De Pauw is als onderzoeker en docent Maatschappelijke Veiligheid verbonden aan de Hogeschool Vives. Bram Nissen en Juliëtte Wildenburg zijn beiden docent Integrale Veiligheidskunde aan Hogeschool InHolland.


ISBN
9789462369344
Pagina's
750
Verschenen
Serie
Studieboeken Criminologie & Veiligheid
NUR
741
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom criminologie