Boekhandel Douwes Den Haag

Prikkeldraad en bamboesperen

Ooggetuigen van oorlog en dekolonisatie in Indonesië

Bruni Adler

Prikkeldraad en bamboesperen

Prikkeldraad en bamboesperen

Ooggetuigen van oorlog en dekolonisatie in Indonesië

Prikkeldraad en bamboesperen

 

Een Javaans ‘troostmeisje’, een Japanse kampcommandant, een Indo-Europese krijgsgevangene aan de Birmaspoorlijn, een Hollands meisje in een jappenkamp. In Prikkeldraad en bamboesperen laat Bruni Adler in 37 openhartige interviews de laatste stemmen horen van hen die de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende dekolonisatiestrijd in Indonesië meemaakten.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 34,95

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Prikkeldraad en bamboesperen

Een Javaans ‘troostmeisje’, een Japanse kampcommandant, een Indo-Europese krijgsgevangene aan de Birmaspoorlijn, een Hollands meisje in een jappenkamp. In Prikkeldraad en bamboesperen laat Bruni Adler in 37 openhartige interviews de laatste stemmen horen van hen die de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende dekolonisatiestrijd in Indonesië meemaakten.

In haar werkwijze maakt de schrijfster zich ondergeschikt aan de herinneringen van anonieme slachtoffers die ­in tegenstelling tot de heldendaden van overwinnaars ­ na de oorlog maar al te snel vergeten worden.


ISBN
9789462495500
Pagina's
428
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij

Geschiedenis