Boekhandel Douwes Den Haag

Wachten op oorlog

De Franse literaire wereld onder de dreiging van het fascisme

Rob Luckerhof

Wachten op oorlog

Wachten op oorlog

De Franse literaire wereld onder de dreiging van het fascisme

Wachten op oorlog

 

In juni 1935 komen tientallen internationaal beroemde auteurs naar het Internationale Schrijverscongres ter verdediging van de Cultuur in Parijs om er hun zorg over het opkomend fascisme te uiten. Het congres blijkt echter al snel een dekmantel voor een ontluisterende Sovjetpropaganda.Leverbaar

€ 24,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Wachten op oorlog

In juni 1935 komen tientallen internationaal beroemde auteurs naar het Internationale Schrijverscongres ter verdediging van de Cultuur in Parijs om er hun zorg over het opkomend fascisme te uiten. Het congres blijkt echter al snel een dekmantel voor een ontluisterende Sovjetpropaganda. Voor de burgerlijke gastsprekers is het een traumatische ervaring. Het congres is het slotakkoord van de politisering van de Franse schrijvers aan de vooravond van de linkse regeringscoalitie van het Front Populaire.

Aan de hand van de levens van de boekverkopers Adrienne Monnier en Sylvia Beach en de schrijvers André Gide, André Malraux en de Nederlander Eddy du Perron, ontrafelt Rob Luckerhof de intriges binnen het literaire circuit van Parijs tijdens het interbellum. Onder de dreiging van een nieuwe oorlog verandert het swingende cultuurcentrum in een politiek geëngageerde literaire wereld.


ISBN
9789462498105
Pagina's
304
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij

Literaire non-fictie