Boekhandel Douwes Den Haag

De grootste slavenhandelaren van Amsterdam

Over Jochem Matthijs en Coenraad Smitt

Jessica den Oudsten & Ramona Negrón

De grootste slavenhandelaren van Amsterdam

De grootste slavenhandelaren van Amsterdam

Over Jochem Matthijs en Coenraad Smitt

De grootste slavenhandelaren van Amsterdam

 

De jaren 1730-1740 vormen een keerpunt in de Nederlandse slavernijgeschiedenis: de West-Indische Compagnie verliest haar monopolie op de trans-Atlantische slavenhandel, waarop verschillende handelaren in de Republiek besluiten hun schepen in te zetten voor de private slavenhandel.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 29,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De grootste slavenhandelaren van Amsterdam

De jaren 1730-1740 vormen een keerpunt in de Nederlandse slavernijgeschiedenis: de West-Indische Compagnie verliest haar monopolie op de trans-Atlantische slavenhandel, waarop verschillende handelaren in de Republiek besluiten hun schepen in te zetten voor de private slavenhandel. Zo ook Jochem Matthijs en Coenraad Smitt. In ruim dertig jaar tijd verschepen ze tussen 11.000 en 13.000 tot slaaf gemaakte mensen van West-Afrika naar de Cariben.


Ramona Negrón en Jessica den Oudsten vertellen aan de hand van de reis van een van de eerste private slavenschepen, ’t Gezegende Suikerriet (1743-1745), het tot nu toe onbekende verhaal van de slaafgemaakte mensen en de bemanningsleden aan boord, de betrokken plantage-eigenaren in Suriname en de werkwijze van Amsterdams grootste slavenhandelaren.


ISBN
9789462499270
Pagina's
264
Verschenen
NUR
685
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij