Boekhandel Douwes Den Haag

Kunst, kennis en kapitaal

Oude meesters op de Hollandse veilingmarkt 1670-1820

Frans Grijzenhout

Kunst, kennis en kapitaal

Kunst, kennis en kapitaal

Oude meesters op de Hollandse veilingmarkt 1670-1820

Kunst, kennis en kapitaal

 

Vanaf de late zeventiende eeuw kwamen steeds meer schilderijen van ‘oude meesters’ op de markt. Veel schilderijen werden verkocht op de veiling, vooral in Amsterdam, maar ook in andere Hollandse steden.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 34,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Kunst, kennis en kapitaal

Vanaf de late zeventiende eeuw kwamen steeds meer schilderijen van ‘oude meesters’ op de markt. Veel schilderijen werden verkocht op de veiling, vooral in Amsterdam, maar ook in andere Hollandse steden. Daarbij waren allerlei partijen betrokken: verkopers en bemiddelaars, ‘schatsters’ en vendumeesters, kunstenaars en kunsthandelaren, samenstellers van boedelbeschrijvingen en veilingcatalogi, en kopers in allerlei soorten en maten. We komen ze allemaal tegen in dit boek over de dynamische wereld van de achttiende-eeuwse kunstveiling, waar hartstochtelijke verzamelaars aasden op topstukken die kunstgenot én sociale status opleverden, maar waar ook altijd verlies van geld en reputatie dreigde. Kunst, kennis en kapitaal kwamen hier steeds op een andere manier samen.


Met bijdragen van: Junko Aono, Pieter Bruinsma, Trude Dijkstra, Maarten Hell, Marleen Puyenbroek, Jaap van der Veen, Marleen de Vries en Ester Wouthuysen.


ISBN
9789462499317
Pagina's
332
Verschenen
NUR
654
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij