Boekhandel Douwes Den Haag

Arbeidstijdenrichtlijn nadert volwassenheid

Harry van Drongelen & Dick Korver

Arbeidstijdenrichtlijn nadert volwassenheid

Arbeidstijdenrichtlijn nadert volwassenheid

Arbeidstijdenrichtlijn nadert volwassenheid

 

Dit zesde deel is een vervolg op het tweede deel in de reeks arbeidsomstandighedenrecht waarin een aantal artikelen gebundeld is dat betrekking heeft op het onderwerp arbeids- en rusttijden. Dit nieuwe deel begint met een introductie over de Arbeidstijdenrichtlijn.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 42,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Arbeidstijdenrichtlijn nadert volwassenheid

Dit zesde deel is een vervolg op het tweede deel in de reeks arbeidsomstandighedenrecht waarin een aantal artikelen gebundeld is dat betrekking heeft op het onderwerp arbeids- en rusttijden. Dit nieuwe deel begint met een introductie over de Arbeidstijdenrichtlijn. Na een algemeen beeld van de Europese regelgeving op het terrein van arbeidsomstandigheden wordt nader ingegaan op de normstelling van de Arbeidstijdenrichtlijn.

De kern van deze introductie is een caleidoscopisch beeld van de rechtspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie met betrekking tot de Arbeidstijdenrichtlijn. Bij dit beeld is een indeling gemaakt naar het toepassingsbereik van de Arbeidstijdenrichtlijn, de begrippen ‘arbeidstijd’ en ‘rusttijd’, de wekelijkse onafgebroken rusttijd, de gemiddelde wekelijkse arbeidstijd, de afwijkingen waarin de Arbeidstijdenrichtlijn voorziet en tot slot de urenregistratie. Met deze indeling is tevens de volgorde gemaakt van de rest van de hoofdstukken. Ieder hoofdstuk wordt gekenmerkt door een beknopte onderwerpaanduiding gevolgd door – daar waar kan – een verwijzing naar de uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie die het onderwerp is van het desbetreffende hoofdstuk. Ook is daar waar nodig aangegeven wat de eventuele gevolgen kunnen of moeten zijn voor de Nederlandse arbeids- en rusttijdenregelgeving.

Ons is overigens wel opgevallen hoe weinig aandacht de geconstateerde strijdigheid met het Europese recht krijgt. De Arbeidstijdenrichtlijn nadert volwassenheid, nu nog de Nederlandse wet- en regelgeving op het terrein van arbeids- en rusttijden, maar wie weet?


ISBN
9789462512399
Pagina's
140
Verschenen
NUR
825
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Arbeidsomstandighedenrecht . U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren