Boekhandel Douwes Den Haag

Toetsing van buitenlandse investeringen in geopolitiek en juridisch perspectief

P.L.H. van den Bossche, B. Dekker, J.J. van Hees, G.N.H. Kemperink, H.J. de Kluiver, X. Martin, F.P. van der Putten, Spinath & T.M. Stevens

Toetsing van buitenlandse investeringen in geopolitiek en juridisch perspectief

Toetsing van buitenlandse investeringen in geopolitiek en juridisch perspectief

Toetsing van buitenlandse investeringen in geopolitiek en juridisch perspectief

 

Met betrekking tot het onderwerp Toetsing van buitenlandse investeringen in geopolitiek en juridisch perspectief is de afgelopen jaren sprake van een ingrijpende omslag in het denken en een groeiende zorg over niet-Europese investeerders die investeren in Europese ondernemingen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 49,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Toetsing van buitenlandse investeringen in geopolitiek en juridisch perspectiefMet betrekking tot het onderwerp Toetsing van buitenlandse investeringen in geopolitiek en juridisch perspectief is de afgelopen jaren sprake van een ingrijpende omslag in het denken en een groeiende zorg over niet-Europese investeerders die investeren in Europese ondernemingen. Dat geldt in het bijzonder waar gerede twijfel kan bestaan of de eigenlijke doelstellingen van die investeerders zich wel verhouden met de uitgangspunten en beginselen die in Europa voor ondernemingen gelden (bijvoorbeeld dat in beginsel het belang van de onderneming wordt gediend en niet het belang van een achter de aandeelhouder schuilgaande statelijke entiteit, en rekening wordt gehouden houden met alle stakeholders). Dat geldt zeker voor ondernemingen die van groot publiek belang worden geacht.

Inmiddels heeft de geschetste zorg geleid tot ingrijpende wetgeving zowel op nationaal als op EU niveau. Op basis van die wetgeving verkrijgen overheden vergaande bevoegdheden om investeringen en overnames te verbieden. In de preadviezen wordt een groot aantal aspecten en implicaties van deze wetgeving bezien en worden zeer belangwekkende vragen gesteld (en beantwoord). Daarbij is er ook aandacht voor de geopolitieke achtergronden van deze wetgeving.

 


ISBN
9789462512467
Pagina's
150
Verschenen
NUR
827
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Preadviezen Vereeniging 'Handelsrecht'. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren