Boekhandel Douwes Den Haag

CDD, Wwft en Sw voor de financiële sector

I.P. Palm-Steyerberg & F.M.A. 't Hart

CDD, Wwft en Sw voor de financiële sector

CDD, Wwft en Sw voor de financiële sector

CDD, Wwft en Sw voor de financiële sector

 

Deze bundel bevat bijdragen van diverse auteurs met verschillende achtergronden over de belangrijkste onderwerpen waarmee financiële ondernemingen te maken hebben bij de vervulling van een poortwachtersfunctie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 52,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving CDD, Wwft en Sw voor de financiële sector

Deze bundel bevat bijdragen van diverse auteurs met verschillende achtergronden over de belangrijkste onderwerpen waarmee financiële ondernemingen te maken hebben bij de vervulling van een poortwachtersfunctie. Het cliëntacceptatiebeleid, het cliëntonderzoek, de SIRA- en risicobeoordeling, de monitoring van cliënten en transacties en de melding van ongebruikelijke transacties, de jurisprudentie bij offboarding versus het recht op een betaalrekening, toezicht en handhaving door de toezichthouders, de naleving van de sanctieregelgeving, de eisen die aan bepaalde dienstverleners worden gesteld en de strafrechtelijke aspecten die relevant zijn bij de bestrijding van witwassen door financiële ondernemingen. De poortwachtersfunctie die financiële ondernemingen dienen te vervullen, is een actueel en in de praktijk belangrijk onderwerp geworden. Ook specifieke onderwerpen zoals UBO’s, PEP’s en herkomst van vermogen komen aan bod. Deze bundel geeft praktijkgerichte inzicht in deze materie.


ISBN
9789462512511
Pagina's
250
Verschenen
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Financieel Juridische Reeks. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Recht - DNJB