Boekhandel Douwes Den Haag

Preadvies Christen Juristen Vereniging 2021

Over subsidiariteit en soevereiniteit in eigen kring als bouwstenen van het staatsrecht

Teunis van Kooten & J.L.W. Broeksteeg

Preadvies Christen Juristen Vereniging 2021

Preadvies Christen Juristen Vereniging 2021

Over subsidiariteit en soevereiniteit in eigen kring als bouwstenen van het staatsrecht

Preadvies Christen Juristen Vereniging 2021

 

De overheid heeft de juridische verplichting om een balans te zoeken tussen eenheid en pluriformiteit in regeling en bestuur en daarmee in de vormgeving van de samenleving. Is er in de huidige tijd een trend te bespeuren van eenheid naar pluriformiteit, of andersom?Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Preadvies Christen Juristen Vereniging 2021

De overheid heeft de juridische verplichting om een balans te zoeken tussen eenheid en pluriformiteit in regeling en bestuur en daarmee in de vormgeving van de samenleving. Is er in de huidige tijd een trend te bespeuren van eenheid naar pluriformiteit, of andersom? Welke aspecten moet de overheid meenemen in haar weging van de balans tussen eenheid en pluriformiteit? Aan de hand van welke criteria valt dan te bepalen of meer eenheid of pluriformiteit gewenst is? In dit preadvies worden deze vragen behandeld aan de hand van drie actuele staatsrechtelijke onderwerpen die drie deelterreinen van het staatsrecht betreffen: de regulering van politieke partijen, de vrijheid van scholen bij de invulling van burgerschapsvorming en de organisatie van gemeenten als decentrale overheidslichamen. In de slotbeschouwing wordt ingegaan op de vraag of voor de regeling van deze onderwerpen de beginselen van subsidiariteit en soevereiniteit in eigen kring behulpzaam kunnen zijn.


ISBN
9789462512924
Pagina's
63
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Preadviezen Christen Juristenvereniging. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht