Boekhandel Douwes Den Haag

Enkele bijzondere juridische kenmerken van co-assurantie

Jessica Ilse Roos

Enkele bijzondere juridische kenmerken van co-assurantie

Enkele bijzondere juridische kenmerken van co-assurantie

Enkele bijzondere juridische kenmerken van co-assurantie

 

Dit proefschrift gaat over enige bijzondere, juridische aspecten van co-assurantie. Behandeld worden enkele kenmerken die co-assurantie onderscheiden van andere vormen van verzekeren. Wat is de rechtsverhouding tussen verzekeraars onderling bij een verzekering door middel van co-assurantie?Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 72,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Enkele bijzondere juridische kenmerken van co-assurantie

Dit proefschrift gaat over enige bijzondere, juridische aspecten van co-assurantie. Behandeld worden enkele kenmerken die co-assurantie onderscheiden van andere vormen van verzekeren. Wat is de rechtsverhouding tussen verzekeraars onderling bij een verzekering door middel van co-assurantie? Wat is de werking van een volgbepaling (to follow-clausule) en hoe dienen dergelijke clausules juridisch gekwalificeerd te worden? Welke rol spelen gewoonten en gebruiken in de co-assurantiemarkt? Hoe dient een beurspolis te worden uitgelegd? Wat houdt de precontractuele mededelingsplicht ter beurze in? Na een korte introductie over co-assurantie in het algemeen worden deze vragen uitvoerig onderzocht en beantwoord. Tevens komen de werking en de acceptatiewijze van LloydÂ’s of London bij co-assurantie aan de orde.


ISBN
9789462512931
Pagina's
370
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.

Dit boek maakt deel uit van het abonnement ACIS-serie - Amsterdam Centre for Insurance Studies . U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren