Boekhandel Douwes Den Haag

Recht & Interpretatie

Een korte uitleg

O.A.P. van der Roest

Recht & Interpretatie

Recht & Interpretatie

Een korte uitleg

Recht & Interpretatie

 

Recht & Interpretatie is bedoeld als inleidend (leer)boek. Op een toegankelijke wijze kunnen geïnteresseerden kennismaken met het werk van de jurist. Er is aandacht voor onder andere historie, natuurrecht, ethiek, codificatiegeschiedenis en interpretatiemethoden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 42,50


Beschrijving Recht & Interpretatie

Recht & Interpretatie is bedoeld als inleidend (leer)boek. Op een toegankelijke wijze kunnen geïnteresseerden kennismaken met het werk van de jurist.

Er is aandacht voor onder andere historie, natuurrecht, ethiek, codificatiegeschiedenis en interpretatiemethoden. Ook wordt ingegaan op de motivering en legitimiteit van een juridisch(e) beslissing en advies, de stappen die genomen moeten worden bij de beantwoording van een rechtsvraag en de fasen in een juridisch kwalitatief onderzoek.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met enkele praktische of theoretische opdrachten en het boek wordt afgesloten met een formatieve eindtoets. De antwoorden staan achterin het boek.


Over de auteur
Mr. O.A.P. van der Roest studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en was hoofddocent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij was vele jaren (kanton)rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Gelderland, rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Den Haag (vreemdelingenrechter) en voorzitter/lid van verschillende bezwaarschriften- en klachtencommissies bij gemeenten, provincies en waterschappen en binnen de jeugdzorg.
Verder was hij verbonden aan het Ambtenarencentrum, de Open Universiteit, het Eggens Instituut voor juridisch postacademisch onderwijs van de Universiteit van Amsterdam en het opleidingsinstituut van de Rechterlijke Organisatie het Studiecentrum Rechtspleging (SSR). Hij publiceerde over inleiding recht, algemeen bestuursrecht, ambtenarenrecht en socialezekerheidsrecht.


ISBN
9789462513242
Pagina's
252
Verschenen
NUR
820
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.