Boekhandel Douwes Den Haag

Nach Holland !

De meidagen van 1940 door Duitse ogen

Gerard Groeneveld

Nach Holland !

Nach Holland !

De meidagen van 1940 door Duitse ogen

Nach Holland !

 

Op 10 mei 1940 werd Nederland ruw meegesleurd in een Wereldoorlog die Hitler het jaar daarvoor in gang had gezet. Over het verloop van de gevechten op Nederlands grondgebied is inmiddels veel bekend.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 34,95


Beschrijving Nach Holland !

Op 10 mei 1940 werd Nederland ruw meegesleurd in een Wereldoorlog die Hitler het jaar daarvoor in gang had gezet. Over het verloop van de gevechten op Nederlands grondgebied is inmiddels veel bekend. Verrassend is het gebrek aan eigen beeldmateriaal dat laat zien hoe de strijd verliep. Daarvoor moeten we opvallend genoeg bij de Duitsers zijn.

De populariteit van fotografie in het vooroorlogse Duitsland en aanmoediging ervan vanuit het Duitse leger, maakten dat duizenden soldaten een fotocamera meenamen in de strijd. Omdat ze voor privégebruik waren bestemd, bleven hun kiekjes - voor zover die niet door de oorlogsomstandigheden verloren gingen - decennialang verborgen. Met het uitsterven van de oorlogsgeneratie belandden deze fotografische herinneringen vaak in handen van opkopers, die ze onder meer op internetveilingen verhandelen. De auteur verzamelde meer dan tien jaar dergelijke oorlogsfoto's, waarvan een significante selectie in dit boek is opgenomen. Daarmee wordt in Nach Holland, vaak voor het eerst, een verrassende blik geboden op die traumatische meidagen van 1940.


ISBN
9789462582453
Pagina's
160
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Geschiedenis