Boekhandel Douwes Den Haag

Amsterdam- Utrecht

Van Rhijnspoor tot Randstadspoor

V.M. Lansink & J.M. ten Broek

Amsterdam- Utrecht

Amsterdam- Utrecht

Van Rhijnspoor tot Randstadspoor

Amsterdam- Utrecht

 

Bijna iedereen weet dat de eerste trein in Nederland reed tussen Amsterdam en Haarlem (1839), maar op papier was de zogeheten Rhijnspoorweg tussen Amsterdam en Keulen de eerste spoorlijn van Nederland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 34,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Amsterdam- Utrecht

Bijna iedereen weet dat de eerste trein in Nederland reed tussen Amsterdam en Haarlem (1839), maar op papier was de zogeheten Rhijnspoorweg tussen Amsterdam en Keulen de eerste spoorlijn van Nederland. Door koudwatervrees en gebrek aan financiën werd de eerste etappe van de Rhijnspoorweg tussen Amsterdam en Utrecht pas in december 1843 geopend. Dit jaar is dat 175 jaar geleden.

Door de jaren heen is de lijn veelvuldig verbouwd en verlegd, met als belangrijkste uitbreidingen de grote spoorwegwerken van Amsterdam en Utrecht in de jaren ’30, de symbiose met de Amsterdamse metro en de viersporigheid rond het jaar 2000. Heden ten dage is deze spoorlijn een van de drukst bereden trajecten van Nederland. Michiel ten Broek en Victor Lansink nemen u aan de hand van vele historische en sfeervolle illustraties mee op een reis door de tijd langs deze door de talrijke veranderingen zeer boeiende spoorlijn.

Ook spraakmakende stations als Amsterdam Amstel, Duivendrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Utrecht Centraal komen in beeld, evenals verdwenen stations als Amsterdam Weesperpoort en Nieuwersluis.


ISBN
9789462582927
Pagina's
168
Verschenen
NUR
464
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
WBooks

Spoorwegen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren