Boekhandel Douwes Den Haag

Kijken naar Picasso

Pepe Karmel

Kijken naar Picasso

Kijken naar Picasso

Kijken naar Picasso

 

Honderd sleutelwerken van de grote meester laten duidelijk zijn ontwikkeling zien Boek ter gelegenheid van de vijftigste sterfdag van Pablo Picasso in 2023


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 44,95

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Kijken naar Picasso

Pablo Picasso was misschien wel de grootste kunstenaar van de twintigste eeuw. Natuurlijk, er waren anderen die net als hij de richting van de moderne kunst veranderden. Wat hem uitzonderlijk maakt is zijn gave om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. De melancholieke poëet van de Blauwe en de Roze Periode werd de onpersoonlijke ingenieur van het kubisme.

Kijken naar Picasso biedt een belangwekkend nieuw overzicht van het werk van de kunstenaar. Pepe Karmel negeert in zijn nieuwe boek speculaties over Picasso’s privéleven en richt de aandacht weer op zijn werk, daarbij eens te meer Picasso’s status bevestigend. In helder en toegankelijk proza onderzoekt Karmel Picasso’s werk, in alle expressie, schoonheid en confrontatie. Hij traceert de ontwikkeling van het oeuvre gedurende zeven decennia en toont hoe Picasso nieuwe beelden en thema’s introduceerde die de moderne kunst hebben veranderd.

Met meer dan honderd afbeeldingen, ook van beroemde schilderijen als Les Demoiselles d’Avignon en Guernica, en daarnaast van talrijke tekeningen, beelden en grafische werken, biedt Kijken naar Picasso een fris perspectief op de sleutelinnovaties van de kunstenaar, en bovendien een compleet overzicht en volledige analyse van het werk van deze grote meester.


ISBN
9789462585706
Pagina's
200
Verschenen
NUR
646
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Beeldende kunst