Boekhandel Douwes Den Haag

De grote wilde vaart

Wereldhavens en globalisering

Aafke Steenhuis & Jan-Joost Teunissen

De grote wilde vaart

De grote wilde vaart

Wereldhavens en globalisering

De grote wilde vaart

 

Scheepvaart, havens en handel zijn essentieel voor de mensheid De wereldhandel gaat voor 90 procent per schip van haven naar haven, de knooppunten van de wereldsamenleving


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 39,95


Beschrijving De grote wilde vaart

Wereldhavens zijn toenemend in het nieuws. Een scheepsongeluk in het Suezkanaal, de coronapandemie, oorlogen, klimaatverandering, geopolitieke spanningen: havens en wereldhandel raken makkelijk ontwricht.

Wat gebeurt er in die wereldhavens? Hoe zijn ze ontstaan? Hoe hebben ze zich ontwikkeld? Hoe hebben de havens in China zich zo enorm kunnen uitbreiden? Kunnen havens eindeloos blijven groeien, of niet? Wat doen ze aan het klimaat en de energietransitie? Hoe ziet de maritieme wereld er straks uit? Dat zijn vragen die Aafke Steenhuis en Jan Joost Teunissen zich stelden. De afgelopen tien jaar reisden ze, nieuwsgierig en gedreven, naar cruciale en kleurrijke havens in de wereld, zoals Shanghai, Singapore, Mumbai, Dubai, Alexandrië, Kaapstad, Rotterdam, Hamburg, Marseille, Genua, Los Angeles, Santos. Over hun reis om de wereld schreven zij een spannend, informatief en sfeervol boek.


ISBN
9789462585911
Pagina's
320
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Geschiedenis