Boekhandel Douwes Den Haag

John Heartfield - Fotografie plus dynamiet

Fotografie plus dynamiet

Angela Lammert & Anna Schultz & Rosa von der Schulenburg & Ralph Keuning

John Heartfield - Fotografie plus dynamiet

John Heartfield - Fotografie plus dynamiet

Fotografie plus dynamiet

John Heartfield - Fotografie plus dynamiet

 

De waarheid laten zien, de feiten weergeven, de 'de leugen op zijn smoel slaan'. Zo beschrijft de graficus, animatiekunstenaar en decorontwerper John Heartfield in 1967 tijdens een interview het doel van zijn politieke fotomontages.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 29,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving John Heartfield - Fotografie plus dynamiet

De waarheid laten zien, de feiten weergeven, de 'de leugen op zijn smoel slaan'. Zo beschrijft de graficus, animatiekunstenaar en decorontwerper John Heartfield in 1967 tijdens een interview het doel van zijn politieke fotomontages. Zijn beeldsatire wil aanklagen, ophelderen en ontmaskeren. Het is een middel in de politieke strijd.

Heartfield bouwde voort op de kracht van het beeld. Hij was ervan overtuigd dat men ‘met de foto heel eenvoudig de gebeurtenissen, de waarheid, de feiten’ kon laten zien. In zijn woorden is de woede en de creatieve energie te bespeuren om met foto, schaar, penseel en lijm de strijd aan te gaan. Vooral zijn manier van werken wordt duidelijk: het kunstzinnige kiezen, uitknippen en samenvoegen. Zijn werken bereikten een miljoenenpubliek en zijn inmiddels klassiekers binnen de politieke kunst.
Dit boek biedt een uitgebreid beeld van het werk van de Heartfield en bevat veel nieuwe vondsten en inzichten.


ISBN
9789462623088
Pagina's
312
Verschenen
NUR
644
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Waanders Uitgevers