Boekhandel Douwes Den Haag

Hier kan iedereen groeien

Inspiratie voor de kinderopvang van morgen

Sandra Van der Mespel

Hier kan iedereen groeien

Hier kan iedereen groeien

Inspiratie voor de kinderopvang van morgen

Hier kan iedereen groeien

 

Aan sommige verhalen kan je je opwarmen. Het verhaal van vzw Elmer is er zo een. Al meer dan 25 jaar realiseert Elmer sociale kinderopvang in Brussel. Vier locaties, een bonte mix van kinderen, medewerkers met wortels in dertig verschillende landen, de overtuiging dat diversiteit een rijkdom is: in de sector is Elmer een naam als een klok.


Nog te verschijnen

€ 24,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Hier kan iedereen groeien

Aan sommige verhalen kan je je opwarmen. Het verhaal van vzw Elmer is er zo een. Al meer dan 25 jaar realiseert Elmer sociale kinderopvang in Brussel. Vier locaties, een bonte mix van kinderen, medewerkers met wortels in dertig verschillende landen, de overtuiging dat diversiteit een rijkdom is: in de sector is Elmer een naam als een klok. Een kwarteeuw geleden was het idee van sociale kinderopvang nochtans niet evident. De schaarse middelen en plaatsen, zo klonk het toen overal, moeten er in de eerste plaats zijn voor kinderen van ouders met een job. Ook vandaag blijft die opvatting leven.


Dit boek heeft de ambitie het debat over de toekomst van de kinderopvang een andere richting uit te duwen. Het is een pleidooi om kinderopvang verder vorm te geven als een plek ‘waar iedereen kan groeien’. Daarvoor vertrekt het van de schat aan verhalen die je bij Elmer dag na dag kan oprapen. Ze maken duidelijk wat kinderopvang in een grootstedelijke context kan betekenen voor kinderen en hun ouders maar ook voor de rest van de samenleving.


ISBN
9789462674868
Pagina's
212
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mammoet

Mens en Maatschappij