Boekhandel Douwes Den Haag

Schone schijn in organisaties

Een onbevangen kijk op organisatieontwikkeling

Lucas Rozenboom & Willem Minderhoud & Simon van der Veer

Schone schijn in organisaties

Schone schijn in organisaties

Een onbevangen kijk op organisatieontwikkeling

Schone schijn in organisaties

 

Eerst de lerende organisatie, toen zelfsturende teams en nu ook agile en continu verbeteren. Onze cultuur is doordrongen van het maakbaarheidsgeloof, waardoor we voortdurend organisaties willen veranderen en (re)organiseren.


Nog te verschijnen

€ 29,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Schone schijn in organisaties

Eerst de lerende organisatie, toen zelfsturende teams en nu ook agile en continu verbeteren. Onze cultuur is doordrongen van het maakbaarheidsgeloof, waardoor we voortdurend organisaties willen veranderen en (re)organiseren. Met – als we niet uitkijken – een wildgroei aan beleid, bazen en bureaucratie tot gevolg.

Zou het kunnen dat dit geloof ons op het verkeerde been heeft gezet?

In De Vanzelforganisatie staat een onconventionele kijk op organisaties en ontwikkeling centraal. Elke organisatie beschikt van nature over (van)zelforganiserend vermogen. Zonder sturing van hogerhand gaan mensen ‘vanzelf’ leren en het samen werken organiseren. Wie dit onderkent, verandert en organiseert niet meer dan nodig. Zo blijft het ‘leven’ erin en blijven organisaties zo eenvoudig als kan.

Iedere organisatie is dus al een Vanzelforganisatie.

Met tientallen praktijkvoorbeelden, theorieën van vakgenoten, werkvormen en ruim honderd illustraties geeft dit boek een stevig fundament voor organisatieontwikkeling. Zo kun je direct aan de slag! Dit keer wél met het vanzelforganiserende vermogen als vertrekpunt. Daar oog voor krijgen begint met onbevangen kijken. Op de eerste plaats naar jezelf, want voor je het weet ben je onbewust precies de hindernis voor datgene wat al vanzelf loopt…

De Vanzelforganisatie is geschreven door Simon van der Veer en geïllustreerd door Willem Minderhoud en Lucas Rozenboom. Door tekst en beeld bij elkaar te brengen komt dit boek tot leven. En inspireert het nog meer om snel de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan.


ISBN
9789462762787
Verschijnt
NUR
801
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Management Impact

Management algemeen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren