Boekhandel Douwes Den Haag

A3 methodiek - Introductie & Werkboek

Henk Doeleman

A3 methodiek - Introductie & Werkboek

A3 methodiek - Introductie & Werkboek

A3 methodiek - Introductie & Werkboek

 

Veel organisaties of hun omgeving zijn sterk in verandering. Bestaande werkwijzen rond strategieontwikkeling en -monitoring vragen daarom om een meer ‘agile’ aanpak. Daarnaast is het uitwerken in jaarplannen vaak een bureaucratisch proces, weinig interactief en vaak niet inspirerend.Nog te verschijnen

€ 19,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving A3 methodiek - Introductie & Werkboek

Veel organisaties of hun omgeving zijn sterk in verandering. Bestaande werkwijzen rond strategieontwikkeling en -monitoring vragen daarom om een meer ‘agile’ aanpak. Daarnaast is het uitwerken in jaarplannen vaak een bureaucratisch proces, weinig interactief en vaak niet inspirerend. Managers zijn vaak op zoek naar aantrekkelijke werkwijzen om plannen vorm te geven. Deze werkwijze is bij voorkeur gebaseerd op intrinsieke motivatie om het te willen doen.
Dit 'Introductie & Werkboek' beschrijft een manier van werken waarbij iedere medewerker een bijdrage mag leveren aan de gewenste toekomst van het team of de organisatie. Deze manier van werken, de ‘A3 methodiek’, is naast het verbeteren van bestaande werkwijzen rond planvorming ook juist effectief in situaties waarin een organisatie voor een veranderopgave staat (zoals reorganisatie, fusie of nieuwe wettelijke taken). De kracht van de A3 methodiek is de combinatie van eenvoud, interactie, kwaliteit en minder papier. De A3 methodiek ondersteunt het leiderschap dat juist nú nodig is om teams en organisaties de gewenste verandering te kunnen laten doormaken. De werkwijze is vanaf dit jaar ook weer helemaal ‘state of the art’ digitaal ondersteund met A3 online. A3 online maakt de voortgang op richting, resultaat en actie in één oogopslag inzichtelijk. Daarnaast kunt u digitaal derden laten meedenken over uw plan en genereert u managementrapportages, ook voor programma’s, projecten en thema’s zoals duurzaamheid (‘sustainability reporting’) of verbeterrapportages in het kader van audits.
De A3 methodiek versterkt de wendbaarheid van uw organisatie. Kwalitatief en kwantitatief wetenschappelijk onderzoek bevestigen deze belofte.
www.a3methodiek.nl | www.a3online.nl


ISBN
9789462764057
Pagina's
88
Verschenen
NUR
801
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Management Impact

Management algemeen