Boekhandel Douwes Den Haag

Verwerking van strafrechtelijke gegevens door het openbaar ministerie

R.A. Hoving

Verwerking van strafrechtelijke gegevens door het openbaar ministerie

Verwerking van strafrechtelijke gegevens door het openbaar ministerie

Verwerking van strafrechtelijke gegevens door het openbaar ministerie

 

Elke dag verwerkt het openbaar ministerie strafrechtelijke gegevens, van de ontvangst van een proces-verbaal van opsporing tot de verstrekking van processtukken. Veelal hebben deze strafrechtelijke gegevens betrekking op personen, zoals verdachten, slachtoffers en andere betrokkenen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 39,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Verwerking van strafrechtelijke gegevens door het openbaar ministerie

Elke dag verwerkt het openbaar ministerie strafrechtelijke gegevens, van de ontvangst van een proces-verbaal van opsporing tot de verstrekking van processtukken. Veelal hebben deze strafrechtelijke gegevens betrekking op personen, zoals verdachten, slachtoffers en andere betrokkenen. Het openbaar ministerie moet strafrechtelijke (persoons)gegevens behoorlijk verwerken. Het Wetboek van Strafvordering en de EU-Richtlijn gegevensbescherming opsporing en vervolging – geïmplementeerd in de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens – bevatten kaders waaraan een behoorlijke verwerking van persoonsgegevens moet voldoen.

De verwerking van strafrechtelijke (persoons)gegevens is noodzakelijk bij de uitvoering van de wettelijke taak van het openbaar ministerie om de rechtsorde strafrechtelijk te handhaven. Dit boek bevat de uitgangspunten over de verwerking van strafrechtelijke (persoons)gegevens door het openbaar ministerie. Verder wordt ingegaan op de wijze waarop het openbaar ministerie de strafrechtelijke (persoons)gegevens van de verdachte, het slachtoffer en andere betrokkenen behoort te verwerken bij de uitvoering van verschillende taken. Er is aandacht voor de verwerking van strafrechtelijke (persoons)gegevens bij de opsporing en vervolging van strafbare feiten, bij het beheer van deze gegevens en bij de verstrekking van deze gegevens.

Dit boek is het zevende boek in de serie ‘OM-reeks’. De ‘OM-reeks’ is een boekenreeks waarin juridisch inhoudelijke publicaties verschijnen met onderwerpen die gerelateerd zijn aan het werk van het openbaar ministerie. De ‘OM-reeks’ staat onder redactie van mr. G.C. Haverkate (directeur van het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie), prof. mr. A.E. Harteveld (advocaat-generaal bij de Hoge Raad en bijzonder hoogleraar toezicht op strafvorderlijk overheidsoptreden aan de Rijksuniversiteit Groningen) en mr. dr. R. Robroek (raadadviseur bij het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie en universitair docent bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Rijksuniversiteit Groningen).


ISBN
9789462900059
Verschenen
NUR
824
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Dit boek maakt deel uit van het abonnement OM-reeks. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Strafrecht en strafprocesrecht