Boekhandel Douwes Den Haag

Boom Masterreeks

Klantbelang, belangenconflict en zorgplicht

K.W.H. Broekhuizen

Klantbelang, belangenconflict en zorgplicht

Boom Masterreeks

Klantbelang, belangenconflict en zorgplicht

Boom Masterreeks: Klantbelang, belangenconflict en zorgplicht

 

Dit boek gaat over de begrippen klantbelang, belangenconflict en zorgplicht in het financieel toezichtrecht, in het bijzonder met betrekking tot banken. Hoewel deze begrippen een centrale plaats innemen in het financieel toezicht, lijkt hun juridische betekenis niet volledig duidelijk.


Niet leverbaar

€ 88,00

Niet leverbaar


Beschrijving Boom Masterreeks: Klantbelang, belangenconflict en zorgplicht

Dit boek gaat over de begrippen klantbelang, belangenconflict en zorgplicht in het financieel toezichtrecht, in het bijzonder met betrekking tot banken. Hoewel deze begrippen een centrale plaats innemen in het financieel toezicht,
lijkt hun juridische betekenis niet volledig duidelijk. Dit gebrek aan duidelijkheid leidt niet alleen tot inefficiënte maatschappelijke en politieke debatten over noodzakelijke hervormingen in de financiële sector, maar heeft ook tot gevolg dat beleidsmakers, regelgevers, toezichthouders en degenen die onder toezicht staan, worstelen met het opstellen, interpreteren en toepassen van regels die de begrippen (nader) normeren. De auteur brengt hier verandering
in door de begrippen nader te duiden. Daarnaast doet hij suggesties voor aanpassingen van de Wet op het financieel toezicht.

Kleis Broekhuizen is met ingang van 1 januari 2017 hoogleraar Recht & Regulering Financiële Markten aan de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij promoveerde in september 2016 aan de Universiteit van Amsterdam, alwaar hij als Senior Fellow deel uitmaakte van het Centrum voor Financieel Recht. Voorheen was hij advocaat-partner Banking and Finance bij NautaDutilh te Amsterdam, General Counsel van het bestuur van pensioenfonds ABP, specialist bij het Ministerie van Financiën en senior strategisch beleidsadviseur bij de Autoriteit Financiële Markten.


ISBN
9789462903265
Verschenen
Serie
Boom Masterreeks
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Boom Masterreeks. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren