Boekhandel Douwes Den Haag

Arbeidsrechtelijke themata

Arbeidsrechtelijke themata

Arbeidsrechtelijke themata

Arbeidsrechtelijke themata

 

Arbeidsrechtelijke themata is het meest complete en verdiepende handboek op het terrein van het arbeidsrecht.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 124,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Arbeidsrechtelijke themata

Loonstra & Zondag. Arbeidsrechtelijke themata is het meest complete en verdiepende handboek op het terrein van het arbeidsrecht. Het behandelt het arbeidsovereenkomstenrecht (artikel 7.10 BW inclusief de Wet werk en zekerheid (WWZ), de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) en de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (Wtav)), het sociale zekerheidsrecht (WW, ZW en WIA), het collectieve arbeidsrecht (Wet CAO en Wet AVV), het medezeggenschapsrecht (WOR), alsmede het Europese en internationale arbeidsrecht (inclusief Europese vrijheden en doorwerking van het EU-recht). In Arbeidsrechtelijke themata is gekozen voor een thematische behandeling van de stof. Aan de orde komen onder meer:

• kwalificatie van de overeenkomst
• atypische arbeidsrelaties
• bijzondere bedingen
• schade tijdens de arbeidsovereenkomst
• overgang van onderneming
• arbeid en loon
• wijzigingen van de arbeidsovereenkomst
• het (nieuwe) ontslagrecht
• arbeidsongeschiktheid wegens ziekte
• werkloosheid
• inspraak van werknemers
• collectieve arbeidsovereenkomst
• Europees en internationaal arbeidsrecht
• doorwerking van grondrechten

De achtste druk van Arbeidsrechtelijke themata bestaat uit twee delen. Deel I omvat de hoofdstukken 1 t/m 11 (het overeenkomstenrechtelijke deel minus ontslagrecht). Deel II bevat het ontslagrecht, collectief arbeidsrecht (inclusief medezeggenschap), socialezekerheidsrecht (zieke werknemer en werkloosheid na ontslag), alsmede internationale aspecten. Ten opzichte van deze twee delen kan de uitgave Arbeidsrechtelijke themata – Bijzondere arbeidsverhoudingen onder redactie van mr. dr. G.W. van der Voet als derde deel van Arbeidsrechtelijke themata worden beschouwd. Dit drieluik bestrijkt vrijwel het gehele arbeidsrecht in de breedste zin van het woord.

In deze achtste druk zijn alle relevante uitspraken van het Hof van Justitie EU, de Hoge Raad en lagere rechters op onder meer het terrein van zzp (Deliveroo), de Wet werk en zekerheid, de Wet arbeidsmarkt in balans en de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden verwerkt. Arbeidsrechtelijke themata biedt daardoor een compleet en geïntegreerd overzicht van het arbeidsrecht anno 2023. Het biedt de lezer hierdoor houvast met betrekking tot de nieuwe regelingen op het terrein van flexwerkers, het ontslagrecht en wijzigingen in de WW.

De auteurs schromen bij de behandeling van de verschillende thema’s niet, beargumenteerd stelling te nemen in debatten die (nog) niet (volledig) zijn uitgekristalliseerd. Bij het bespreken van het positieve arbeidsrecht (inclusief de historische achtergrond daarvan) wordt tevens aandacht besteed aan het feit dat het arbeidsrecht vele raakvlakken heeft met andere rechtsgebieden, zoals het vermogensrecht, het bestuursrecht en het ondernemingsrecht. Als rode draad wordt daarbij steeds ingegaan op de vraag waar het bijzondere van het arbeidsrecht in is gelegen.

Arbeidsrechtelijke themata is zowel geschreven voor het academisch onderwijs, als voor de rechtspraktijk. Kortom, deze nieuwe editie van Arbeidsrechtelijke themata is een absolute must have voor iedereen die zich met het arbeidsrecht bezighoudt.

Alle auteurs zijn verbonden aan Erasmus School of Law en daarnaast werkzaam in de arbeidsrechtpraktijk.


ISBN
9789462903449
Pagina's
1804
Verschenen
NUR
825
Druk
8
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom uitgevers Den Haag

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Arbeidsrechtelijke themata. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren