Boekhandel Douwes Den Haag

Bestuursrecht 2

Bestuursrecht 2

Bestuursrecht 2

Bestuursrecht 2

 

Het behandelt de in de Algemene wet bestuursrecht geregelde procedures van bezwaar en beroep bij de bestuursrechter tegen besluiten van bestuursorganen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 55,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Bestuursrecht 2

Het studieboek Bestuursrecht bestaat uit twee delen. Het eerste deel, Bestuursrecht 1 (2022), behandelt de beginselen, het systeem en de kernbegrippen van het bestuursrecht. Dit tweede deel, Bestuursrecht 2, gaat over de rechtsbescherming tegen de overheid. Het behandelt de in de Algemene wet bestuursrecht geregelde procedures van bezwaar en beroep bij de bestuursrechter tegen besluiten van bestuursorganen. Daarnaast wordt ingegaan op de aanvullende rechtsbescherming die de burgerlijke rechter biedt en op klachtprocedures. Beide delen kunnen los van elkaar worden gebruikt; tezamen vormen ze een studieboek voor het hele algemene bestuursrecht.

Nieuw in deze druk
In deze achtste druk van Bestuursrecht 2 zijn de ontwikkelingen in wetgeving, jurisprudentie en literatuur verwerkt tot 1 januari 2022. Belangrijk is de toenemende aandacht voor responsief bestuursrecht: meer ruimte voor maatwerk vanuit het burgerperspectief. De wijzigingen in de jurisprudentie over de toegang tot de rechter en de indringendheid van de rechterlijke toetsing houden hiermee verband. Ook actueel is de digitalisering binnen het bestuursrecht. Bestuursrecht 2 is een toegankelijk studieboek waarin naast de hoofdlijnen van dit rechtsgebied ook aandacht is voor een verdieping van meer complexere leerstukken.


ISBN
9789462904125
Pagina's
536
Verschenen
NUR
823
Druk
8
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom uitgevers Den Haag

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Bestuursrecht deel 2 (Damen). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht