Boekhandel Douwes Den Haag

OM-reeks

Beklag over niet vervolgen

Hoe gaat het Openbaar Ministerie om met art. 12 Sv-zaken?

J.B.H.M. Simmelink & A.W.J. Benschop & A.W.A. Willemsen & M.E. de Meijer & D.J. Korf

Beklag over niet vervolgen

OM-reeks

Beklag over niet vervolgen

Hoe gaat het Openbaar Ministerie om met art. 12 Sv-zaken?

OM-reeks: Beklag over niet vervolgen

 

Dit boek bevat een verslag van een onderzoek naar de praktijk van deze beklagprocedure en de kwaliteit van het werk van het Openbaar Ministerie.


Niet leverbaar

€ 52,50

Niet leverbaar


Beschrijving OM-reeks: Beklag over niet vervolgen

Een aangifte van een strafbaar feit door een burger leidt vaak niet tot een strafvervolging. De officier van justitie kan beslissen dat de zaak niet aan de rechter wordt voorgelegd, maar wordt geseponeerd. Tegen deze beslissing kan de belanghebbende zich op grond van artikel 12 Wetboek van Strafvordering beklagen bij het gerechtshof. Dit boek bevat een verslag van een onderzoek naar de praktijk van deze beklagprocedure en de kwaliteit van het werk van het Openbaar Ministerie.

De centrale vraag in het onderzoek is of het werk van het Openbaar Ministerie in de beklagprocedure beantwoordt aan de kwaliteitseisen die daaraan mogen worden gesteld. Relevante informatie is verkregen door een kwantitatieve analyse van beklagzaken over de jaren 2010-2014, een uitvoerig dossieronderzoek en interviews met functionarissen die betrokken zijn bij de afhandeling van beklagzaken.

Hoewel het onderzoek is gericht op een beoordeling van het werk van het Openbaar Ministerie, zijn de uitkomsten van het onderzoek ook van belang voor medewerkers van de rechterlijke macht en advocaten die cliƫnten bijstaan in artikel 12 beklagzaken.


ISBN
9789462904521
Pagina's
208
Verschenen
Serie
OM-reeks
NUR
824
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom Juridische uitgevers

Dit boek maakt deel uit van het abonnement OM-reeks. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren