Boekhandel Douwes Den Haag

Boom Masterreeks

Aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheidsrecht

Cees van Dam

Aansprakelijkheidsrecht

Boom Masterreeks

Aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheidsrecht

Boom Masterreeks: Aansprakelijkheidsrecht

 

Anders dan de vorige drukken omvat de 3e druk van dit handboek het volledige buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht en schadevergoedingsrecht.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 58,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Boom Masterreeks: Aansprakelijkheidsrecht

Anders dan de vorige drukken omvat de derde druk van dit handboek het volledige buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht en schadevergoedingsrecht. Het boek is geschreven voor bachelor- en masterstudenten Nederlands recht en voor de rechtspraktijk.

Het boek bevat de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving (zoals de Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie) en rechtspraak (zoals de EBI-, Groningenveld-, Alphen aan den Rijn- en Urgenda-arresten van de Hoge Raad), alsmede de relevante ontwikkelingen op het gebied van het Unierecht (zoals de geïmplementeerde EU-richtlijn over schadevergoeding na schending van het mededingingsrecht).

Andere actuele onderwerpen waarbij korter of langer wordt stilgestaan zijn Srebrenica, Chroom-6, Q-koorts, voetballer Appie Nouri, de Staatsloterij, uitlatingen op Facebook, Twitter en Instagram, zelfrijdende auto’s, robots en algoritmen.

Een van de nieuwe hoofdstukken gaat over ‘Recht hebben en recht krijgen’ en behandelt de obstakels waarmee een benadeelde te maken krijgt als hij een vordering daadwerkelijk geldend wil maken, in het bijzonder als gevolg van de procedurele en materiële ongelijkheid tussen benadeelde en veroorzaker. In dit hoofdstuk komen ook de diverse maatregelen aan de orde die in de afgelopen jaren zijn genomen om deze obstakels te verminderen, zoals de vergoeding van buitengerechtelijke kosten, de deelgeschilprocedure en de verruimde mogelijkheden binnen de strafprocedure.


ISBN
9789462905030
Pagina's
727
Verschenen
Serie
Boom Masterreeks
NUR
822
Druk
3
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom Juridische uitgevers